„Аз съм Калоян, на 3 г. съм и все още не мога да ходя. Мама и татко са ме очаквали с огромна любов, но аз за жалост съм се появил твърде рано… в 32 седмица от бременността на мама. За пет седмици останах в болница на кислородна терапия и лекарства. Моля да ми помогнете да ходя и да бъда като другите деца, да карам колело, да ритам топка и да се пусна безгрижно на пързалката в градинката, която виждам само през прозореца.

Роден съм във времена на някакъв вирус, който разболяваше хората, бяхме затворени вкъщи и когато излизахме с мама на балкона да ме огрее слънцето, тя ме научи по-късно да казвам … небе.“

Калоян вече има поставена диагноза и нов план за лечение! Целевата сума за лечението му е 97 070 лв.

Калоян Димов е прегледан и диагностициран в Университетска болница "Бируни" - Истанбул, Турция. Последващо детето е прегледано от ортопеда проф. д-р Йенер Темели в Американска болница в Истанбул, Турция, където е изготвен план за лечение и рехабилитация. След обстойни изследвания в периода от 14 до 26.08.2023 г. - кръвни изследвания, ехографии, ЕЕГ, скенер и др. е поставена диагноза "перивентрикуларна левкомалация". Състоянието се причинява от хипоксия (липса на кислород) по време на раждане. На детето не е открит генетичен проблем и извън ситуацията с хипоксията, е здрав и с отлични резултати. Междувременно е направена и корекция на очите от проф. д-р Емер Башар. По време на прегледите се установи, че Калоян е далекоглед и това компрометира заниманията с него и ефективността на рехабилитацията като цяло. Пътуването до клиниката в Турция е организирано от здравен мениджър в лицето на д-р Юлиян Галинов Моллов.

За предстоящото лечение и рехабилитация на Калоян, клиниката е предоставила оферта, която можете да видите тук. Тя е в размер на 59 000 евро. В нея е включено:

  • лечение с ботокс инжекции - 12 500 евро;
  • рехабилитация за период от 3 месеца, 204 сесии- - 40 800 евро;
  • ортопедични устройства (AFO) (при необходимост) - 1200 евро;
  • квартира - 4500 евро.

За целите на отчетността, родителите на Калоян водят подробен отчет на всички получени дарения и разходите за лечение, считано от м. април тази година. От необходимата за лечението сума не достигат близо 37 000 евро.

За да може Калоян да проходи, е важно лечението и рехабилитацията да започнат възможно най-скоро.

„За да отидат в Турция на това лечение, майката на Калоян, Гергана Колева взе заем от банка.

Ние обаче можем да помогнем. Кой с каквото прецени. Както обичам да казвам в такива случаи: Не е нужно да даваме хиляди, а да сме хиляди! По 10, 20, 50, 100 лева ще са достатъчни стига да сме много и така да станем хиляди протегнати ръце“, написа известният журналист и водещ Ники Кънчев в профила си във Facebook.

Ники Кънчев препоръчва за повече информация относно здравословното състояние и експертизи на Калоян да посетите платформата на която той вярва:

https://podkrepi.bg/campaigns/nadezhda-za-kaloyan

Иначе начините да помогнете още са:

С банкови преводи на:

„Юробанк България“АД
BG18BPBI81704600568319
Титуляр: Гергана Колева
Основание: Дарение за лечение.

Или директно на:

paypal.me/Gergana Koleva.

Или, който ползва Револют:

revolut.me/kaloyandimov07
email: kaloyandimov2020@gmail.com

Никога не е късно да помогнем на някой и да усетим най-великото чувство в природата: да си солидарен с болката на някого!

И да дарим Надежда!