Александър Везенков може да не играе в началото на сезона в НБА за новия си отбор "Сакраменто Кингс", а освен това мястото му в ротацията на "кралете" още не е решено.

Това стана ясно от пресконференция на треньора Майк Браун. Шампионатът започва на 25 октомври, а сега тимовете играят контроли.

Везенков направи неофициален дебют за тима от резервната скамейка в неделя и беше най-резултатен с 12 точки при загубата в гостуването на "Торонто Раптърс". Българинът добави 2 борби и 1 асистенция за 11 минути на терена. Въпреки това той и останалите новобранци имат да извървят дълъг път, за да се адаптират към отбора и лигата, изтъкна Браун.

Той разкри, че има намерение да включи Везенков във втората петица, но присъствието му там не е сигурно - ще трябва да си го заслужи.

"Той игра добре в офанзивен план срещу "Торонто", напредва и опитваме различни неща, рече специалистът. - Може би ще сложа Везенков във втората петица, а Дуарте - в третата. Със сигурност на този етап няма да правим промени в титулярната петорка, но втората и третата може да бъдат променяни по всяко време."

 На уточняващ въпрос за ролята на играч №1 в Евролигата за миналия сезон, Браун отвърна следното:

"Саша показа вариативност в атака и това е нещото, което хората очакват от него през предстоящия сезон. Не знам дали ще бъде в ротацията за началото на редовния сезон. Трябва да показва израстване с всяка възможност, която получи в тренировките и мачовете. Защитата му беше ОК, става по-добър, но имаше и пропуски. Трябва да разбере лигата, да гледа възможно най-много видеозаписи на играчите, срещу които се изправя, да ги разучи, за да знае какво да очаква и да може да им се противопоставя успешно."

След това Майк Браун говори по-общо за аклиматизацията на новите, за това, че все още имат да разучават комбинациите и тактическите постановки на "Кингс", който ще влезе в новия сезон с големи очаквания не просто за достигане до плейофите, а за нещо по-голямо.

"Трябва да бъдем търпеливи с новите, за да изградим химията в играта ни. Момчетата, които бяха тук и през миналата година, имат предимство, защото се познават и вече са обиграни. Затова ни трябва още време, но се налага и да бъдем изискващи. Момчетата все още не са свикнали един с друг, но рано или късно и новите ще се впишат", завърши по тази тема Браун.