Днес "Левски" узакони поредния си зимен трансфер - на сомалийския нападател Али Либан Абди. 26-годишното крило идва под наем до края на сезона от турския "Ризеспор".

Все още без африканската перла в състава си, "сините" направиха 2:2 срещу полския "Лех" (Познан) в поредна контрола на лагера в Турция. И двата гола за "Левски" вкара Валери Домовчийски, който веднъж се разписа от дузпа, но и пропусна веднъж от 11-те метра.

Таранът на "сините" откри резултата в 9-ата минута от бялата точка, но малко след това поляците изравниха чрез Убипарип. В 32-ата реферът отсъди нова дузпа за "Левски", след като Луис Педро бе фаулиран в наказателното поле, но този път вратарят Гостонски отрази удара.

Нападателят на столичани се реваншира само 4 минути по-късно, когато се разписа с глава след добро центриране на Мигел Бедоя. 15 минути преди края на редовното време новото попълнение Емил Нину допусна грешка в центъра на защитата и позволи на Дарко Йевтич да оформи крайното 2:2. В следващата си контрола в събота "Левски" се изправя срещу словашкия "Спартак" (Миява).

Връщаме се на прелюбопитния трансфер на Али Либан Абди. По-голяма част от детството си сомалиецът прекарва в Норвегия, след това заминава за Англия и на 15-годишна възраст става част от юношеската формация на "Шефилд Юнайтед". Първи сериозни впечатления Абди оставя в унгарския "Ференцварош" в периода 2008-2012 г. Следват трансфери в португалските "Олянензе" и "Академика де Коимбра", а през 2014-а подписва договор с турския "Ризеспор".