Софийският градски съд освободи и остави без мярка за неотклонение пернишкия прокурор Бисер Михайлов, който беше задържан след сигнал, че е пребил съпругата си. Това съобщи БНТ.

Аргументът за незадържане под стража е, че на този етап от разследването не може да се установи категорично, че Бисер Михайлов е извършителят на побой над Михайлова.

Дъщеря им, Боряна Михайлова, е подала сигнала, но не е била очевидец на побоя. В свидетелствата си казва едниствено, че чула скандала и е заварила майка си да лежи на пода.

Спорен спред съда е въпросът дали съпругата на прокурора е губила съзнание. Според съда показанията на Боряна Михайлова относно това са противоречиви и не съвпадат с думите на майка и.

Друга свидетелка твърди, че е имало семеен скандал, но Михайлова е била по-агресивната в спора. Самата Биляна Михайлова също е заявила, че тя е инициирала спора. Съдът допуска, че Бисер Михайлов може да е ударил съпругата си в момент на самозащита.

Адвокатът на Михайлов коментира пред журналисти, че повдигането на това обвинение е медиен шум и подчерта, че не бива родителите на Васил Михайлов да търпят последствия заради деянията на пълнолетния си син.