Тенис турнирът "София оупън" все пак ще се проведе в столицата ни от 4-ти до 11 ноември, съобщи Българската федерация по тенис. 

Столицата ни кандидатства за надпреварата от ATP 250, която поначало трябваше да се проведе в Тел Авив, но ситуацията в Израел наложи преместване. В началото на миналата седмица обаче стана ясно, че зала "Арена София" (бившата "Арена Армеец") не може да приеме надпреварата, тъй като е ангажирана с втория тур на местните избори.

Столичната общинска избирателна комисия отказа да отстъпи, така БФ тенис обяви, че отказва домакинството. Оказа се обаче, че случаят не е приключен, а след усилия на БФТ и намеса на висши политици, казусът е решен. Ще бъде използвана и зала "София" в Борисовата градина.

 "След огромни усилия БФТ успя да направи голям подарък на българските фенове на тениса", се казва в информацията на федерацията.

И добавя, че до момента са записани 19 участници за основната схема: Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Лоренцо Музети, Бен Шелтън, Адриан Манарино, Алехандро Давидович, Себастиан Корда, Ян-Ленард Щруф, Себастиан Баес, Томас Ечевери, Ласло Джере, Макензи Макдоналд, Роберто Баутиста Агут, Макс Пърсел, Алексей Попирин, Миомир Кецманович, Себастиан Офнер, Александър Вукич, Мартон Фучович.

От тях Баутиста Агут е бивш победител, а Фучович бе финалист. Ако поне повечето от тях дойдат, турнирът ще е на добро равнище.