856 512  лева са били събрани по време на "Мача на надеждата", организиран от фондация "Стилиян Петров" на 6 септември на националния стадион, съобщиха организаторите.

Бившият ас на "Монтана", ЦСКА, "Селтик" и "Астън Вила" събра български и чуждестранни звезди от близкото минало за събитието, привлякло около 20 хиляди души и завършило 3:3.

Набраните средства ще бъдат разпределени между лечебни заведения, специализирани в борбата с онкологични заболявания, както и за хора, които се борят с тях.

В близките дни фондация "Стилиян Петров" ще организира и търг в подкрепа на Петър Хубчев, който също води битка с тежко заболяване.

"Благодарим от сърце на всички хора, които бяха на стадиона, на спонсорите и тези, които се включиха по различните канали за дарение. Без вас всичко това нямаше да се случи. Най-вече благодарим, че давате надежда на толкова хора, които се борят с тази коварна болест.

Показахте, че българинът е с добро сърце и винаги е готов да помогне. Накарахте ме да се чувствам истински горд, че съм българин. Нищо не може да опише емоцията и заряда, които аз и моето семейство изпитахме на стадион "Васил Левски". Дълбок поклон пред всички вас", заяви Стилиян Петров.

DMS кампанията продължава. Всеки, който иска да помогне, може да го направи като изпрати DMS STAN на номер 17 777 за всички мобилни оператори; с Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions; или с банков превод към Български дарителски форум, IBAN: BG06UBBS80021026072940, основание: DMS STAN.