Изказване на Йордан Лечков пред "Дарик радио" предизвика широк отзвук в спортните среди. Вицепрезидентът на БФС даде интервю покрай слабите резултати на националния отбор, като преди него говори опозиционерът Димитър Бербатов.

Бившият национал и играч на "Хамбургер" и "Олимпик" (Марсилия) предимно отговаряше на твърдения на Бербо. По повод колко години на власт е сегашното ръководство на БФС, начело с Борислав Михайлов, и какви резултати има като спортни успехи, Лече каза следното:

"Дай да говорим сериозните неща. За мен сериозното нещо, първото нещо, което трябва да се направи, е държавата да направи така, със законодателни промени, финансирането на българския спорт... Защото говорихме за трайност на мандати. 

Ама дайте да видим в леката атлетика от колко години е президента? Дайте да видим в художествената гимнастика, в борбата, и те са по 15-20-години, и те нямат резултати. Ето, волейбола, насила Любо Ганев го сложиха, да не би те да имат резултати?! Просто имаме поколенчески проблем в момента...

Ето, аз в момента се намирам на стадиона, има много деца желаещи, като навършат 14-15 години не искат да се развиват нататък. Много желание... има страшно много деца. Но това е поколенчески проблем във всяка една сфера, понеже 15-20 години се занимавам и с бизнес..."

Намесването на художестваната гимнастика за "и те нямат резултати" привлече вниманието на шефката на БФ по художествена гимнастика Илиана Раева.

"В разговора ни Данчо ми каза, че ако трябва публично ще се извини за художествената гимнастика. Няма нужда. Аз вярвам, че Данчо се объркал. Наистина му вярвам! Знам, че се е объркал и е искал друго да каже. Просто е твърде неуместно обаче да сравняваш точно в този момент футбола с другите спортове", пише Раева.

И припомня успехите на гимнастиката под нейно ръководство, като не пропуска да изкаже мнение за сравнението с футбола:

А лекичко само, на прима виста, ще припомня от времето, от което ръководя спорта ни (11 години), какви успехи имаме:

- олимпийска титла,

- бронзов олимпийски медал

- две абсолютни световни титли,

- световни и европейски златни медали,

- световна отборна титла за жени и девойки,

- европейска абсолютна титла на Боряна Калейн,

- над 15 спечелени световни купи…

Аз помня Данчо футболиста, с незабравимия гол срещу Германия в САЩ’94 и винаги ще го обичам. Сигурна съм, че грешката му е неволна.

Но в същото време, за мен няма по-ужасно и обидно нещо от това да сравнят БФХГ със сегашния БФС…

Последва реакция и от БФ по борба:

В интерес на истината, България не е губила от Гибралтар - все още. През лятото на 2022 г. селекцията ни направи 1:1 като гост, като тогава временен селекционер беше Георги Иванов-Гонзо. На 24 септември, вече с Младен Кръстаич начело, селекцията ни би Гибралтар с 5:1 в Разград в мач от Лигата на нациите.

По отношение на леката атлетика, Клуб Z припомня, че на 11 октомври Добромир Карамаринов бе сменен с Иван Колев като шеф на федерацията. Първият изкара 20 години на поста и е факт, че напоследък България няма никакви успехи и присъствие в елита на Царицата на спортовете.

Имаше отговор и във волейболните среди. Вижте какво написа Христо Апостолов, оперативен директор на Националната волейболна лига: