"Лудогорец" потвърди вчерашната новина: Ивайло Петев си тръгва, на негово място е върнат друг стар познайник в Разград - Георги Дерменджиев.

"Решението за неговото назначение бе взето след спешни разговори, след като стана ясно, че Ивайло Петев няма да води "Лудогорец", се казва в новината за назначението на Дерменджиев.

Не се уточнява за какъв период е договорът му.

По отношение на Петев се казва следното:

"ПФК Лудогорец се раздели със старши-треньора Ивайло Петев. Решението бе взето в неделя вечер след нулевото равенство с Арда в Кърджали."

Ивайло Петев, неговият екип и всички директори подадоха оставки на 6 октомври, след като предната вечер тимът бе сразен с 1:7 като гост на датския "Нордселанд" в Лигата на конференциите. Там се посочваше, че "информация се чака в следващите дни", но такава все още няма.

За Георги Дерменджиев се припомня, че поема "Лудогорец" за трети път. Под негово ръководство "орлите" станаха шампиони на България три пъти (2014/2015, 2015/2016, 2016/2017), а също така записаха най-големите си успехи в eвропейските клубни турнири, класирайки се два пъти в групите на Шампионската лига.

Като старши-треньор той е водил шампионите в 123 мача, в които е записал 77 победи, 30 равенства и 25 загуби във всички турнири.