Тия дни се чу слух, че Путин бил умрял. Голямо вълнение из социалните мрежи настана, макар че, мен ако питате, няма никакво значение дали Путин е умрял, или е жив. С неговите 22-ма двойници кой знае кой поред седи в Кремъл и оригиналът дали не си е отишл от този свят още преди години. А и не е необходимо да е умрял, може просто да се е скатал някъде, където едва ли ще го открият. Примерно в „Люлин“. И отново кара такси.

Вие знаете ли, че освен агент, Путин е бил и таксиметров шофьор? След разпадането на СССР той се връща от агентурната си службица в Лайпциг и остава безработен, та му се налага да повърти волана като таксиметров шофьор. Това го споменавам само за онези, които понякога си задават въпроса какво би станало, ако таксиджиите действително вземат властта, Нали те винаги знаят как точно трябва да се оправят нещата? Еми ето какво би станало – вижте Русия.

Та исках да кажа, че няма значение дали Путин е умрял, той пак ще спечели слеващите им избори. Даже и по-следващите ще спечели. Вие често ли се качвате на такси в София? Щото не може да не сте попадали на човек, който не само прилича, но и говори като Владимир Владимирович. Е, вярно, че напоследък повечето шофьори са по-скоро персонални съветници на Нетаняху и американски държавни секретари под прикритие, но това е временно. После пак ще станат Путин. А колко беше хубаво едно време, когато таксиджиите бяха само още и треньори на националния по футбол и нищо друго...

Всъщност аз лично никога не съм любопитствала какво биха направили таксиметровите шофьори, ако наистина вземат властта. Повече ме интересува как диктаторите съумяват да контролират двойниците си, така че да не се появяват едновременно на няколко места? Например би било много неудобно, ако Путин е едновременно умрял, слиза от самолета в Крим и говори по телефона с Байдън от бункера си, докато на другата линия говори с Шолц. Би могло да му се размине, само ако неговите двойници също разговарят с двойниците на Байдън и Шолц, докато оригиналите следят шампионската лига с температура в къщи.

Макар че за Шолц се съмнявам, че е възможно. Не за друго, ами се писа из медиите, че не може да му се намери двойник. Толкова обикновено изглежда, че чак е уникален, казали от охраната му. Мисля, че по тази точка доста си прилича с българския премиер. Силно се съмнявам, че може да се намери двойник на академик Денков, а и се надявам да не му се налага, де. А и да намериш български премиер, който говори с цели изречения и знае какво точно казва също не може да се повтори два пъти. Не и в нашия политически свят.