Кой от кандидатите в София от чий електорат успя да открадне - показва разбивка на "Алфа рисърч". Данните са повече от любопитни.

Според разбивката Васил Терзиев е бил подкрепен от 90 на сто от избирателите на обединението, което го издигна - "Продължаваме промяната-Демократична България", но е успял да открадне 4% от тези на ГЕРБ. По един процент Терзиев е взел от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ".

Лявата кандидатка Ваня Григорова - а нея са гласували едва 50 на сто от избирателите на БСП, най-голямата партия, която я издигна. 10 на сто от гласовете ѝ са дошли от симпатизантите на "Възраждане". Интересното тук е, че 12 на сто от тези на ПП-ДБ също са я подкрепили. 6% от избирателите на ГЕРБ - също. Григорова е получила подкрепа и от 3 на сто от избирателите на ИТН и 1 на сто от тези на ДПС.

За Антон Хекимян, кандидатът на ГЕРБ, са гласували 89% от избирателите на партията. Подкрепили са го и 4 на сто от тези на дясното обединение, както и по процент от избирателите на "Възраждане" и ИТН. Тези на БСП и ДПС не са гласували за Хекимян.

Най-любопитни обаче са данните за подкрепата на Вили Лилков. Кандидатът на коалиция КОД е взел цели 43 на сто от гласовете на ПП-ДБ, както и 22 на сто от тези на ГЕРБ. Подкрепен е бил и от 3% от избирателите на ИТН, както и от 1% от тези на Движението. Нито един избирател на БСП не е декларирал подкрепа за синия кандидат.