Тялото на Матю Пери е било изнесено от дома му в Лос Анджелис. Полицаите разкриха и смразяващ аудиозапис от спешния телефон 911, а източници на органите на реда твърдят, че полицаите са намерили в къщата на актьора хапчета, изписани с рецепта, но не и наркотици.

Тялото на покойния 54-годишен актьор е било качено в бус на съдебна медицина късно в събота вечер. Смята се, че Пери се е удавил във ваната си часове след игра на пиклебол, а от аудиозаписа на диспечерите се чува как мъж казва "спасяване 23" и "удавяне". Съобщава се, че е играл два часа пиклебол (спорт, подобен на тениса, но на по-малък корт) по-рано през деня, преди да изпрати асистента си по работа. Когато асистентът се върнал, открил Пери в безпомощно състояние в джакузито.

Според TMZ разследващите са открили предписани антидепресанти и хапчета против тревожност в луксозния дом на актьора, който е с изглед към Тихия океан. Пери, който спечели световна слава с ролята си на Чандлър Бинг в "Приятели", е притежавал и лекарство за ХОББ с рецепта. Пери е бил пушач и се е борил със зависимостта си към алкохола и опиатите. Малко преди смъртта си разказва, че е чист.

Новите разкрития дойдоха, след като бе съобщено, че спешните медици са били повикани в дома на звездата, но когато пристигнали открили, че актьорът се е удавил. Той не е бил транспортиран в болница.

Официалната причина за смъртта все още не е обявена. Полицията води разследване и се очаква съдебният лекар на окръг Лос Анджелис да извърши аутопсия, съобщава Нова тв.

По-късно днес българско време семейството на актьора направи първото си официално изявление след смъртта му.

"Съкрушени сме от трагичната загуба на любимия ни син и брат. Матю донесе толкова много радост на света, както като актьор, така и като приятел. Всички вие, феновете му, означавахте толкова много за него и ние оценяваме вашата любов”, казват близките пред списание People.

Според съобщения в американски медии първоначалните резултати от аутопсията не са категорични и причината за смъртта му все още не е установена. Назначени са допълнителни експертизи, включително токсикологична.

По информация на NBC News съдебният лекар на Лос Анджелис е заявил, че тялото на Пери ще бъде предадено на семейството му, въпреки че докладът от аутопсията вероятно ще излезе след няколко седмици.