Мачът от френската Лига 1 между "Олимпик" (Марсилия) и "Лион" беше отложен минути преди началото му. Причина за това е, че автобусът на гостите беше замерян с камъни и счупен, докато отборът се придвижваше към "Стад Велодром", предават световните агенции.

В резултат на това бяха строшени няколко прозореца, а стъклата раниха сериозно треньора на "хлапетата" и бивш италиански национал Фабио Гросо. 

Телевизии показаха как той влиза окървавен на стадиона, подпомогнат от двама души. Гросо закриваше лицето си с ръце, като на тях и лицето му личеше доста кръв. По-късно фотоси в социалните мрежи показа популярният журналист и трансферен експерт Фабрицио Романо.

Бе съобщено, че Гросо е получил 3-сантиметрова прорезна рана над лявото си око. Тя е била обработена и зашита от лекар на стадиона. Световният шампион със "скуадра адзура" от 2006 г. напусна арената с голяма превръзка, след като бе ясно, че мач няма да има.

По-лека травма е получил и един от асистентите на Гросо - Рафаеле Лонго, като и той е имал нужда от медицинска помощ.

Инцидентите са довели до кризисна среща с представители на двата отбора, съдиите и делегата на Френската футболна федерация, на която е било взето решение двубоят да не започва. От "Лион" изрично са заявили, че няма да излязат на терена. Чакат се доклади до дисциплинарната комисия на федерацията.

Сигурно е, че "Олимпик" (Марсилия) ще понесе санкция и това е традиция за един от най-популярните френски отбори. Феновете му редовно създават проблеми както на привърженици на други тимове, така и на своя клуб.