Общинските избирателни комисии обявиха съставите на новите общински съвети, които ще взимат решенията за населените места през следващите 4 години.

ПЛОВДИВ

ГЕРБ има най-много общински съветници в 51-членния местен парламент на Пловдив – 13, следва ПП-ДБ с 10. С 8 общинари след тях се нарежда местната националистическа Коалиция „Съединени за Пловдив“, „Българска прогресивна линия“ и „Възраждане“ имат по 5-има, БСП и ИТН – по 4-ма, ДПС – двама.

РАЗГРАД

ПП-ДБ има 9 общински съветници в 33-членния местен парламент в Разград. С по 7 могат да се похвалят ДПС и ГЕРБ. Следват: БСП с 5-има; „Възраждане“ и МИР – по 2-ма; „Заедно за силна община“ – един.

РУСЕ

„БСП за България“ получи 12 общински съветници в 51-членния местен парламент на Русе. Следват ГЕРБ – с 9, ПП-ДБ – със 7, „Възраждане“ – с 5-има. Местната националистическа коалиция „България на регионите“, доминирана от ВМРО, има 4 мандата, а с по 3 са ИТН, СДС, ССД и ДПС. По един общинар са спечелили „Граждани за общината“ и „Български възход“.

СИЛИСТРА

В Силистра най-много общински съветници в 33-членния местен парламент получава ГЕРБ – осем. Следват: „Алтернатива на гражданите“ (ИТН, „Български възход“, ВМРО-БНД, ПКБ) – 6-има; БСП, „Левицата“, СДП – по 3-ма; ПП-ДБ, ДПС, СДС, „Възраждане“ и „Граждани за общината“ – по двама.