Според данни от паралелното преброяване на "Галъп" досегашният кмет на Видин Цветан Ценков, СДС-НДСВ-„Новото време“ печели нов мандат при балотажа с Александър Матеев, ГЕРБ.

В Шумен при над 50 на сто от паралелното преброяване - кандидатът на БСП Христо Христов надделява над кандидата на ГЕРБ пред Георги Колев, ГЕРБ. В Шумен Христов получи за втория тур и подкрепа от ПП-ДБ.

При това с чувствителна преднина - 72,5 на сто срещу 24,6 на сто.

В Благоевград пак при преброяването на "Галъп" при 100 процента Методи Байкушев запазва преднината си пред досегашния кмет Илко Стоянов. Според финалния екзитпол на "Маркет линкс" резултатът е с разлика от 0,3 процента. 48 на сто за Байкушев срещу 47,7 за Стоянов.

Във Варна последните резултатите от екзитпола също не носят промяна в съотношението на силите - запазва се прогнозният резултат, според който Благомир Коцев печели с 49,7 на сто срещу Иван Портних - 44,9 на сто и "Не подкрепям никого" - 5,4 на сто.

Хасково

Без изненада в Русе:

Възможен е и обрат в Пазарджик, където кмет неизменно е Тодор Попов, подкрепен от ГЕРБ. Срещу Попов на балотажа се изправи депутатът от ПП-ДБ Петър Куленски. Зад него застана фронт от останалите формации на вота.

Така според 22% от протоколите на ОИК Куленски води убедиително с 62,1 на сто. Попов получава 35,8%.

Кюстендил също може да се окаже с нов кмет след дългогодишното кметуване на Петър Паунов (ГЕРБ). Според първоначалните данни печели "зеленият" Огнян Атанасов - с около 60 на стоо от гласовете.

В Сливен почти сигурно кмет ще е Стефан Радев (ГЕРБ), който води на кандидата на "Пряка демокрация" Пламен Крумов с около 60 на сто - по предварителни данни.

На кантар е Смолян - буквално на 100 гласа, където се борят Николай Мелемов (ГЕРБ) и Стефан Сабрутев (движение "Нашият град"). превесът е за Мелемов.