“Now and Then” може да се окаже първата от няколко „последни“ песни на "Бийтълс".

За това намекна Питър Джаксън, който е режисьор и на видеото към сингъла, и на документален филм, информира "Гардиън".

53 години след разпадането на „Бийтълс“ "Now and Then" е близо до това да се превърне в 18-я хит сингъл номер 1 на групата. Премиерата на парчето беше на 2 ноември. 

Песента беше реализирана в сегашния си вид с помощта на изкуствен интелект - гласът на Джон Ленън е извлечен със същата аудиотехнология за разделяне на вокалните от инструменталните партии, която е използван и при документалния сериал за „Бийтълс“ - “Get Back”.

Оригиналното демо на песента е записано през 70-те от Джон Ленън, няколко години преди да бъде убит. Години по-късно Йоко Оно - вече вдовица, предава касетата, озаглавена „За Пол“, на останалите членове от групата. "Now and Then" е сред парчетата на лентата, заедно с издадените по-късно през 90-те "Free As A Bird" и "Real Lovе".

През този период Харисън, Маккартни и Стар записват нови музикални партии за "Now And Then", но технически остава невъзможно да разграничат вокалите на Ленън от  партията на пианото.

Песента излиза на бял свят чак тази година, когато Пол се свързва с Питър Джаксън – режисьорът на “Get Back”.

Сега Джаксън казва, че може да има и още музика от запазения архив, който той е прегледал, когато е правел “Get Back”, 8-часовия документален филм за "Бийтълс", когато групата записва албума си със същото име.

Режисьорът прехвърля 60 записани часа с видео материал и още 150 аудио, докато прави “Get Back”.

"Може да вземем изпълнение от "Get Back", да отделим Джон и Джордж, да прибавим Пол и Ринго и хор или хармонии", представя свои идеи Питър Джаксън, спечелил световна слава с екранизацията на "Властелинът на пръстена", пред "Сънди таймс". "Може да се получи нелоша песен, но все още не съм говорил с Пол (Макартни - бел. ред.) за това", уточнява той.