Изобщо не е било лесно на режисьора Франсис Лорънс да преобрази злодея Кориолан Сноу в убедителен главен герой за филма-предистория във франчайза „Игрите на глада“, действието на който се развива 64 години преди хитовите филми с участието на Дженифър Лорънс, съобщава Ройтерс.

„Трябваше да измислим начин да накараме публиката да инвестира емоционално в героя, да застане зад него, да го подкрепя, да му съчувства“, обяснява Лорънс.

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ излиза по кината на 17 ноември и разкрива произхода на някои герои от предишните четири филма. Продукцията по-специално изследва пътя на президента Сноу към попечителството над жестоките игри, в които млади хора трябва да се бият до смърт.

Подобно на останалите епизоди, филмът-предистория се основава на роман на Сюзън Колинс, който излиза през 2020 г.

Възрастният Сноу от оригиналните филми се изпълнява от канадския актьор Доналд Съдърланд, а младата му версия в предисторията е изиграна от английския актьор Том Блайт.

Актьорският състав включва и забележителните актьори Вайола Дейвис в ролята на злодейката д-р Волумния Галия, Хънтър Шафър като Тигрис Сноу и Питър Динклидж като Каска Хайботъм.

В предисторията Сноу трябва да се подготви за 10-ите "Игри на глада" - състезание до смърт, като наставлява Луси Грей Беърд (Рейчъл Зеглър) от Окръг 12, от който произхожда и героинята на оригиналните филми и книги Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс). Сноу започва като наставник на Беърд с надеждата да подсили своите академични постижения, но следва поредица от събития, които отвеждат героя по заплашителния път на предателството, информира БТА.