Общо 135 нарушения са установили органите на реда за четири часа по време на специализирана операция на „Пътна полиция“ на територията на три общини - Враца, Бяла Слатина и Борован. Това съобщава БТА, цитирайки Областната дирекция на МВР.

Операцията е била с цел намаляване на пътнотранспортния травматизъм, контрол на скоростните режими, проверка за правоспособност и установяване употребата на алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози от водачите на моторни превозни средства.

Шофьорите би трябвало да са подготвени - КАТ официално съобщи преди ден, че започва масирана акция „Зима“. На територията на трите общини са проверени 313 автомобила, което означава, че дори повече от всеки трети шофьор е бил в нарушение. Най-много са за липса на техническо оборудване – 48 автомобила, а без включени светлини са шофирали 24 водачи. Съставени са 8 акта и 94 фиша.

Според началник на група „Пътен контрол“ към Областната дирекция на МВР-Враца Николай Стефанов по време на акция „Зима“ ще се проверява техническата готовност на автомобилите за предстоящия сезон, като за установените неизправности ще се налагат санкции от 50 лв. до 500 лева.

Естествено, с оглед някои специфики на родния КАТ - много вероятно е и на други места нарушителите да са също толкова, просто само врачанските полицаи да се отчитат добросъвестно и законно: срещу всяко установено нарушение да има издаден административен акт или фиш.