Израелската армия потвърди днес, че е открила труповете на две заложнички, отвлечени от „Хамас“ на 7 октомври. Жените са на 65 и 19 години.

Телата им са били открити на различни места в болницата „Аш Шифа“.

Тялото на 65-годишната Йехудит Вайс беше идентифицирано от експерти в Израел в четвъртък вечерта. Не се съобщава как е загинала заложничката. Тя бе отвлечена от кибуца Беери. Съпругът ѝ е открит застрелян в дома им. Двамата имат пет деца.

Днес бе потвърдено и че другото тяло на заложничка е на 19-годишната Ноа Марсиано. Армията съобщи още във вторник, че има сведения за смъртта ѝ. Днес тялото ѝ е било открито и пратено в Израел.

Въоръженото крило на ислямистката организация "Хамас" - бригадите "Касам" - преди това публикува видеозапис на младата жена. На него се вижда, че тя е със сериозни наранявания и следи от насилие. Терористичната организация твърди, че момичето е било убито при израелски въздушен удар в ивицата Газа на 9 ноември. Информацията не може да бъде проверена по независим начин.

Израелската армия заяви, че армията ще открие похитените израелци и ще ги върне по домовете им. На 7 октомври терористите от групировката „Хамас“ и други организации отвлякоха 240 заложници в Ивицата Газа по време на кланета и нападения в израелската гранична зона, при които загинаха около 1400 души.