"Всеки полицай трябва да има персонална камера. Щом на фронта в Украйна войниците могат да имат, значи това може да се направи и за родните полицаи."

Това пише във фейсбук статус, посветен на събитията от четвъртък, зам.-председателят на ДБ Ивайло Мирчев.

Той казва, че партията ще предложи такава промяна (Клуб Z напомня, че служебните коли - например на КАТ и на ДАИ от години вече имат такива, но постоянно се изнамират нови спънки пред нормалното им функциониране и заснемане на физическите проверки, б.р.).

"Служебните номера на полицаите трябва да се виждат, а не да са скрити. Не може анонимни полицаи с маски да пребиват хора и да остават безнаказани.

Борисов и Пеевски пазят вътрешния министър след бруталното насилие над граждани и журналисти. Нека е ясно чий е министърът", пише още Мирчев.

Освен, че отново призовава за оставка на Калин Стоянов, каквато вече поискаха от колицията ПП-ДБ, Мирчев поставя и въпрос:

"В същото време разбираме, че министърът имал редовни срещи с Пеевски (по негови думи). Ще е интересно да ни разкаже повече за предмета на тези срещи.

В парламента спешно трябва да се създаде комисия за разследване действията на полицията, както и още в сряда да бъде извикан министърът (който и да е той в този ден) на изслушване в пленарна зала.

Той коментира оправданията на МВР шефа - че по време на размириците бил служебно на премиера на филм, посветен на борбата с телефонните измами:

"Филмът "Уроците на Блага" не е документален. Министърът не е бил на документална прожекция, а на премиерата на филм от програмата на "Киномания". Всички други твърдения са безсрамни лъжи."

Това е коментарът на Ивайло Мирчев във фейсбук профила му.