ЦСКА-София обяви план, който представлява сбогуване на феновете и клуба със стадион "Българска армия" такъв, какъвто е сега. Последният мач на арената, която ще бъде разрушена, а на нейно място издигната нова за около година и половина, е на 10 декември срещу "Лудогорец".

Поради което закупилите билети ще присъстват на историческо събитие и ги чакат специални изненади, казват "червените" в официално съобщение.

Междувременно клубът стартира тръжна процедура за разрушителните дейности. Ако всичко върви по план, от пролетта до есента на 2025 г. ЦСКА-София ще домакинства на ст. "Васил Левски", където се мести и администрацията.

Преди два дни стана ясно, че Софийският административен съд е оставил без последствие жалбата на Николай Веселинов поради липса на правен интерес. Така не даде ход на делото и в Борисовата градина считат, че мъките приключват, а скоро там ще се строи нов стадион.

По предварителни разчети, модерното съоръжение ще струва 80-90 милиона лева, като цялата сметка се поема от собственика Гриша Ганчев, независимо че арената ще се построи и стопанисва от дружество, в което с апорт участва държавата.

Капацитетът ще е за 16 хиляди места, има одобрен проект.

Ето какво гласи изявлението н ЦСКА-София:

"Уважаеми привърженици, 

С нестихващо вълнение бихме искали да съобщим, че предприемаме следващите стъпки по пътя към голямата ни мечта. 

Какво предстои?

В спешен порядък започваме тръжни процедури за разрушителни дейности на стария стадион, както и избор на строител за новото съоръжение. Няма да губим и минута без работа по проекта. Тези процедури обаче отнемат време, затова и най-доброто решение е отборът да доиграе полусезона на „Българска армия“, а в паузата съоръжението да бъде затворено и подготвено за безопасния му демонтаж.

И така отговорът на въпроса, който вълнува всички ви - последният мач на построения през 1976 г. стадион „Българска армия“ ще бъде домакинството на „Лудогорец“ на 10.12.23 г. Ще отбележим това паметно събитие подобаващо. Очакват ви активности и изненади. Подробности ще бъдат дадени с наближаване на датата. 

Предвид огромния интерес, който очакваме и на който се надяваме, от днес в продажба онлайн пускаме специални билети по случай последния мач на “Българска армия”. Всеки, закупил билет със специален дизайн онлайн, ще има възможност да го получи на касите на стадиона от петък - 08.12.23 г. 

Заповядайте заедно да затворим завинаги вратите на 56-годишния стадион. Е, „армейци“, преборихме се! ЦСКА ще има свой собствен модерен стадион!"