Би Ти Ви разполага с медицинското на момичето, което твърди, че е бито и ритано от полицаи с думите - че го правят, за да няма деца. Това обявиха водещите на медията тази сутрин.

В медицинското пише, че тя имала лека телесна повреда. Това е в противоречие с думите на ръководството на СДВР - че нямала "дори и одраскване".

В медицинското пишело, че "има данни за нанасяне на лека телесна повреда от длъжностни лица".

„Обичайна практика е медицинското на пострадалите да се разминава с данните на СДВР. МВР лъжат, защото могат, защото е безнаказано и защото са извършители на престъпление“, каза от своя страна адвокатът Николай Хаджигенов.

По думите му МВР никой не ги преследва и не ги наказва. „Това лежане по очи на земята е вид изтезание“, посочи още Хаджигенов.

Според него полицаите са свалили идентификационните си номера и са сложили маски, защото знаели, че ще нарушат закона.

Хаджигенов посочи, че проблемът не бил в ръководството на МВР, а политически, защото същите униформени, които биели сега, биели и при Борисов.

„Не е възможна съдебна реформа без да се реформира МВР“, категоричен бе адвокатът.

"Истината ще я научим токова, колкото и на предишните протести. Това е една повтаряща се схема, показваща силен упадък на системата на МВР. Това е сериозен проблем в подготовката на служителите“, каза и доц. Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР.

Според него МВР не е търсело провокация, като е сляло двете агитки на футболните клубове.

„Феновете не са се били помежду си. Основната агресия беше срещу полицията“, каза той.

По думите му по закон би трябвало главният секретар да отговаря за охраната на протести.

Същевременно Гражданско движение "Боец" организира тази вечер протест с искане за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов. Демонстрацията ще е под наслов „Стоп на полицейското насилие” и ще се проведе пред Министерството на вътрешните работи, съобщи БНР. В мотивите се посочва, че министърът трябва да понесе отговорност за полицейското насилие при протеста от миналата седмица пред Националния стадион.

Вчера премиерът Николай Денков възложи на министър Стоянов МВР да подготви доклади както за лицата, причинили безредиците на протеста, така и за полицаите, които са превишили правата си и подлежат на уволнение.

А в интервю за БНТ вицепремиерът Мария Габриел заяви, че въпросът за оставка на министъра на вътрешните работи вече не стои на дневен ред.

"Министър Стоянов е човек, воден в своите действия, от това да има независимост на Министерството на вътрешните работи по отношение на неговите решения. Стана много ясно, че е човек, отстояващ принципите за нулева толерантност към насилието и е човек, който вследствие на анализа и на фактите по отношение на хора, които са си надминали правомощията, ще направи необходимото те да понесат своята отговорност", коментира тя.