Парламентът създаде временна комисия за полицейското насилие по време на протеста срещу БФС. Комисията ще е от 18 души - по трима от всяка парламентарна група и ще работи един месец.

Имаше две предложения за решение - на "Продължаваме промяната - Демократична България" и БСП. В крайна сметка бе прието трето предложение - това на ГЕРБ. То бе прочетено от трибуната от Десислава Атанасова. До голяма степен то повтаряше предложението на "Продължаваме промяната - Демократична България", но в него се добавяше да се проучат и действията на общината по време на протеста. В предложението на Атанасова бе записано, че комисията ще трябва да установи също спазени ли са изискванията на закона за МВР, закона за митингите и манифестациите.

Решението за комисията бе прието със 123 гласа "за", 28 – "против" и  31 – "въздържал се". Създаването на временния орган беше подкрепено от ГЕРБ-СДС (48 депутати), "Продължаваме промяната-Демократична България" (51), "БСП за България" – 16, и "Има такъв народ" - 8 народни представители. Срещу временния орган бяха от ДПС – 28 депутати. С "въздържал се" вотът си дадоха 31 депутати  от "Възраждане".

Особено интересно бе изказването на Цвета Рангелова от "Възраждане", в което тя до голяма степен повтори аргументи на Делян Пеевски. Рангелова изтъкна, че парламентът не е разследващ орган, че Столична община е уведомила със закъснение МВР и министерството не е получило съдействие за обезопасявае на района. Според Рангелова мирни граждани са пострадали от вандалските действия на протестиращите.

"Тези теми да не служат за политическа чистка в сглобката", призова Рангелова.

И изтъкна че все пак "Възраждане" ще подкрепи създаването на комисията.

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов репликира Рангелова, че прави внушения и че замесването на Столичната община е политическа атака. Той изтъкна, че МВР не е подчинено на кмета на общината.

Самият Атанасов бе избран за председател на комисията. Това стана при прегласуване, защото на първо гласуване той не бе избран. Това бе показно от ДПС, за да се види, че без тях не може да се избере председател. На първото гласуване депутатите от движението не подкрепиха Атанасов.

Фактите обаче са други - ако парламентарните групи на ГЕРБ и на "Продължаваме промяната - Демократична България" са в пълен състав, те могат да гласуват без ДПС всичко, освен когато се изисква мнозинство от 2/3. Двете партии имат над 130 депутати.

Малко след изказването на Рангелова лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се изказа и заяви, че "Продължаваме промяната - Демократична България" е патерица на ДПС.