Мачът от 18-ия кръг на Първа лига между ЦСКА-София и "Етър" бе прекъснат на полувремето при 0:0 и трябва да доиграе утре (неделя) от 17:30 часа - в колкото започна и днес. Не и изключено да се стигне до ново отлагане, ако положението е същото.

Срещата поначало не трябваше да започва, тъй като при първия съдийски сигнал на терена имаше много непочистен сняг, който си натрупа още повече в течение на първото полувреме. Стадион "Българска армия", който скоро трябва да бъде разрушен и на негово място да бъде построен нов, не разполага с отопление под игрището и добър дренаж.

Гостите останаха с човек по-малко още в 8-ата минута, когато Марселино Кареасо бе фаулиран грубо от Георги Александров в центъра. Първоначално реферът Кристиян Колев му вдигна жълт картон, но след намеса на ВАР и разглеждане на видеозапис се коригира с червен.

Въпреки това малко по-късно "Етър" като по чудо не поведе - Мартин Тошев не уцели почти празната врата.

Нататък "червените" натиснаха и направиха куп пропуски, като отлични намеси имаше и вратарят Мартин Величков.

На почивката, при съвещание между делегата на БФС, съдиите и представители на двата отбора, бе взето решение двубоят да не продължи тази вечер. Това съобщи делегатът Георги Лалев пред "Диема Спорт". 

По думите му условията предразполагат към контузии, а също така е имало риск за несправедливи отсъждания, тъй като не се виждаха линиите по терена. Последното касае и работата на ВАР.

Стана ясно, че домакините от ЦСКА-София са искали мачът да бъде спрян, а гостите са били на обратното мнение. Административният им директор Страцимир Тинчев се аргументира пред "Диема" с "организационни казуси" - запазването на хотел за пренощуване на отбора, екипи и т.н. и т.н.

От ЦСКА-София са поели ангажимент да почистят терена за утре, стига атмосферните условия да позволяват.