ЦСКА-София се докопа до победа в доиграването на мача срещу "Етър" - 2:0 на стадион "Българска армия" в затрупания от сняг 18-и кръг на Първа лига. Двубоят започна вчера при много тежки условия, като на полувремето бе решено да бъде спрян, а резултатът бе 0:0.

Днес бе доигран на недобре изчистен терен, тъй като бе заледен. "Етър" бе против снощното прекъсване и пренасрочване за днес заради престоя в хотел и екипите, но стана ясно, че са помощ са се притекли от столичния "Септември". Те са приютили търновци, изпрали са и изсушили екипите им.

"Виолетовите" излязоха днес с 10 души заради червени картон на Георги Александров вчера.

И днес нямаше как да се играе много футбол. В 83-тата минута Иван Турицов проби отдясно и центрира добре, а норвежецът Джонатан Линдсет заби топката с глава в мрежата за 1:0. Това пречупи гостите, които до момента се държаха добре, независимо че и днес "червените" направиха пропуски.

В 86-ата Християн Петров удвои.

"Черно море" победи "Крумовград" с 3:2. А очаквано мачовете ЦСКА 1948 - "Арда" и "Лудогорец" - "Славия" бяха отложени заради половин метър (в Разград и повече) по терените, вятъра и т.н. Първият е насрочен за 14 декември, а вторият за понеделник от 15:15 ч. 

Утре е и срещата "Локомотив" (София) - "Левски".

ЦСКА-София е начело с 41 т., "Черно море" има 39, а "Лудогорец" - 36, и два мача по-малко. "Етър" е твърдо последен с 8 т.