Ситуацията в София е овладяна след обилния и тежък сняг, обяви пред медиите кметът на София Васил Терзиев. В последните два дни той се сблъска за пръв път с една от типичните кризи на столицата - първият сериозен снеговалеж и почистването след него.

"Имаше много изпочупени клони, много изпокъсани кабели на електроснабдяването, но екипите работят денонощно, имаше добър синхрон между Столичния инспекторат, районните кметове, аварийна помощ и пожарната", посочи кметът. "Благодаря на всички колеги, които буквално не спаха последните 48 часа и работиха, за да можем да отпушим града. Основните артерии са почистени добре, напредва работата и по кварталите."

Разбира се, работата по намирането на мнозинство за председател на Столичния общински съвет продължава, увери кметът. Вече две седмици органът на местната власт не може да започне работа по същество, в четвъртък има трети пореден избор, а фаворитът, който обаче не събира достатъчно подкрепа, е кандидатът на ПП-ДБ (СС) Борис Бонев.

"Няма да коментирам това сега, в четвъртък ще имаме повече коментари по темата", допълни Терзиев.

Според него вече се подготвят доклади от администрацията и "няма да има изгубено време". Нужен е обаче работещ СОС, за да бъдат те гласувани. 

"Разбирам нетърпението на софиянци да видят всичко работещо и да се успокоят. За всички нас, участниците в този процес, е важно работата за София да върви и ще се погрижим за това", каза още кметът.