"Атлетико" (Мадрид), "Барселона", "Борусия" (Дортмунд) и "Лацио" си осигуриха участие на осминафиналите в Шампионската лига кръг преди края на груповата фаза.

Най-интересно продължава да бъде в група F, където попадат четири силни отбора и сравнително равностойни. "Борусия" изнесе истински открит урок на "Милан" - 3:1 на "Сан Сиро", и с 10 т. зае първото място, като си осигури и класиране напред.

Оливие Жиру пропусна дузпа за "росонерите" още в шестата минута, а само четири след това Марко Ройс откри резултата в полза на германския отбор след наказателен удар, отсъден за нарушение в наказателното поле на Давиде Калабрия. Той асистира на Самуел Чуквуезе за изравнителния гол в 37-ата минута.

В 59-ата Джейми Биноу-Гитънс беше изведен от Марсел Забицер и с точен удар отново изведе гостите напред. Само 12 минути след това Карим Адейеми реализира третия гол във вратата на "Милан" след подаване на Марко Ройс.   

В другия мач от групата "Нюкасъл" изпусна да огорчи "Пари Сен Жермен" във френската столица - 1:1. Английският тим откри в 24-ата минута чрез Александър Исак и водеше до самия край. В добавеното време съдията даде много спорна дузпа за игра с ръка за игра с ръка на Валентино Ливраменто. И Килиан Мбапе донесе точка на парижани.

Така "Пари Сен Жермен" събра 7 точки на второ място, докато "Нюкасъл" е трети с 5, колкото има и "Милан". Което означава, че всеки един от трите тима може да продължи в този турнир, в Лига Европа (като трети) или да отпадне. Последното не важи за ПСЖ, който с точката снощи избегна тази участ.

В последния кръг "Борусия" приема френския първенец, а "Нюкасъл" е домакин на "Милан".

"Атлетико" (Мадрид) победи с 3:1 като гост "Фейенорд" от гр. "Е". С 11 т. "червено-белите" имат 11 точки на първо място, а след този резултат "Лацио" също си осигури участие в директните елиминации, втори е с 10 пункта след 2:0 пред собствена публика срещу "Селтик" по-рано.

"Фейенорд" ще играе в Лига Европа, а тимът от Глазгоу отпада.

В група Н "Барселона" си осигури място на осминафиналите за първи път в последните три сезона след победа с 2:1 срещу "Порто". Каталунците събраха 12 точки на първо място след решителен обрат и попадения на Жоао Кансело в 32-ата минута и Жоао Феликс в 57-ата. Преди това "драконите" бяха повели чрез Пепе в 30-ата. 

По-рано "Шахтьор" (Донецк) се наложи с 1:0 над "Антверп". Така украинците и португалците са по 9 точки на втора и трета позиция, а в последния кръг след две седмици ще решат спора в пряк сблъсък в ст. "Драгао".

В гр. G "Манчестър Сити" постигна драматичен обрат от 0:2 до 3:2 у дома срещу "РБ Лайпциг". Германците взеха изненадващ аванс с голове на Лоис Опенда в 13-ата и 33-ата минута. 

Шампионът на Европа реализира три безответни попадения след почивката чрез Ерлинг Холанд, Фил Фоудън и Хулиан Алварес, които се разписаха между 55-ата и 87-ата минута. 

"Сити" и "Лайпциг" си бяха осигурили класиране за следващата фаза още преди този кръг, като "небесносините" печелят първото място в групата след пет поредни успеха.

В другата среща "Йънг Бойс" победи с 2:0 пред собствена публика "Цървена звезда" и ще играе в Лига Европа през пролетта.