Няма да се продават земеделски земи и тази тема е приключена. Това заяви министър-председателят Николай Денков в рамките на блицконтрола в парламента на въпрос от "Има такъв народ" относно кореспонденция между министъра на финансите и министъра на земеделието и храните за продажба на земи от Държавния поземлен фонд през 2025 г.  

Темата бе повдигната за пръв път от президента Румен Радев, постепенно набра скорост и бе използвана за поредна Н-та атака срещу Асен Василев

На президента бе отговорено именно от финансовия министър.

"Каквито и писма да са разменяни между Министерството на финансите и Министерството на земеделието, говорих и с двамата министри - никой от тях няма нито желание, нито намерение, няма и финансова изгода да се продават земи", заяви премиерът. 

И допълни, че България се развива добре - бюджетите се изпълняват, приходите се изпълняват.

По отношение на бюджета за догодина премиерът коментира, че всичко е в ръцете на народните представители оттук нататък.

"Когато решите, аз ще си тръгна - имам къде да отида, за разлика от някои от вас", заяви Николай Денков.

На въпрос на "Възраждане" министър-председателят каза, че никога не е поръчвал на службите да правят нещо по отношение на партия "Възраждане" и няма за какво да се извинява.

"Не съм искал забрана на „Възраждане“, не съм искал да "изчегъртвам" партия "Възраждане", така че това са лъжи.

Ще си подам оставката, когато престанете да лъжете, което не знам дали ще бъде скоро", заяви Денков в отговор на Цончо Ганев ("Възраждане").