След извънредния конгрес на Българския футболен съюз идната пролет промяна в българския футбол със сигурност ще има. Въпросът е доколко ще бъде положителна и доколко ще бъде реализирана от хората, които могат да реализират най-добрата промяна.

Това мнение изрази Атанас Василев, спортен журналист от Българската телеграфна агенция (БТА), в 139-ото издание на Z-Каст.

Големият въпрос в момента обаче е: може ли Борислав Михайлов да се кандидатира отново на Общото събрание на 15 март (най-вероятната дата), прави ли "маневри", трикове и т.н.?

"На 30 ноември 2023 г. съм катогоричен, че не - няма да се върне. Но на 15 март 2024 г. - не знам...

Ситуацията е такава. По-скоро бих казал, че не би се върнал, но нищо чудно да прецени конкуренцията като лесна за побеждаване на конгреса и да се върне", каза Василев, който има вече 30-годишен опит в журналистиката, а основните му ресори са БФС и националният отбор.

Според него Михайлов се чувства уморен и обиден на много хора - поне това е заявил на свои съратници в управлението на футболната ни централа. Но въпреки това в следващите месеци могат да се случат много неща.

"Самия факт, че все още се задават въпроси дали ще се върне и дали не е трик, говори за едно - хората все още ги е страх от него. Ако нямаха респект, този въпрос вероятно нямаше да се задава и нямаше да го броят за евентуален претендент на следващ конгрес", каза Атанас Василев.

Вижте кои имена достигат до един от най-утвърдените ни футболни журналисти като претенденти за поста №1 в родния футбол. 

Както и оценката на Василев за националния отбор и развитието му в последните години. Той разказва много интересни впечатления от работата на сърбина Младен Кръстаич.

И още - за юношеския национален отбор до 19 г., който загуби наскоро от Андора. За финал - доколко футболна (спортна като цяло) страна е Сърбия и как й помага държавата?

Отговорите на тези и други въпроси - гледайте и чуйте в новия Z-Каст:

Слушайте Z-Каст и в платформите SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.