Иво "Ел Булгаро", смятан за лидер на българската мафия в Испания, наричаща се "Ромпекостияс" (б. а. - "трошачи на кости"), е задържан в Мадрид, твърди телевизия "Телесинко", цитирана от БТА.

Българският гражданин е обвинен в опит за изнудване на един от директорите на футболния "Севиля", като е поискал от него 500 000 евро.

Полицията е задържала Иво "Ел Булгаро" в къща в квартал на испанската столица. Той е поискал половин милион евро от клуба заради дълг, който "Севиля" е направил, след като е отказал да отиде на турне с приятелски мачове в Мексико.

Изнудвачите са твърдели, че говорят от името на мексикански картел, известен с проявите си на насилие. Случаят е от 2019 г., като главните подозрения падат върху Иво, но той не е единственият арестуван, има още четирима, сред които и адвокат.

"Иво е твърд характер. Познавам го от петнадесет-двадесет години. Срещнахме се в ресторант, уговорката бе да отида сам. Той започна да говори, а след малко се появи човек, който беше висок два метра и много силен физически и бях принуден да си тръгна", разказва пред емисията "ТардеАР" на телевизията журналистът Хавиер Баросо.