Регулаторите няма да се парцелират, а ще се търсят най-добрите хора.

Това каза днес в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Така той опроверга думи на шефката на парламентарната група на партията Десислава Атанасова, от които стана ясно, че ГЕРБ. "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС ще вземат по 1/3 от местата в регулаторите.

"Докато всичко не е договорено - нищо не е договорено", заяви Борисов.

Той допълни, че е имал среща по темата с ръководството на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Между първо и второ четене има малки детайли, които могат да се съобразят. Това каза Борисов, по повод приетите днес на първо четене в промените на Конституцията.

Според него е важно, че трите парламентарни групи - на ГЕРБ–СДС, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС са успели да осигурят 163-ма депутати за гласуването. Борисов допълни, че е изненадан, че не цялата парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ е била в залата.

"Тепърва ще се обсъди, както с ПП-ДБ, и с ДПС отпадането на двойното гражданство за министри", каза още Борисов (един от детайлите в Конституията, б.р.).

Според него, ако се намери съгласие, то трябва да отпадне, защото вече поколения българи живеят навън, има много успели българи, които не биха искали да си заменят двойното гражданство, "а бихме могли да ги ползваме като министри и те ще бъдат успешни".

Делян Пеевски за регулаторите: Водят се разговори, няма уточняване на квоти

Промените в Конституцията ще минат на трето четене до Коледа, каза пред журналисти председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. 

"В момента коментираме какво се променя, сега приехме първоначалния вариант", заяви Пеевски и посочи, че ще има коментари, когато изтече седемдневният срок между първо и второ четене.

Попитан дали предложението за двойното гражданство е на ДПС, Пеевски отговори отрицателно.

Относно регулаторите Пеевски заяви, че се водят разговори и няма уточняване на квоти.  

По отношение на промяна на датата на националния празник Пеевски заяви, че щом ГЕРБ не подкрепят такава промяна, без тях това не може да се случи.