Какво ще бъде представителството на ДПС в регулаторите?

Една трета.

Така отговори Десислава Атанасова от ГЕРБ на въпрос за договорката за регулаторите, която беше обявена в края на миналата седмица, пред бТВ в сряда сутрин.

"Една трета, защото за промените в Конституцията са необходими 160 гласа, т. е. и тези на ДПС", обоснова се тя.

"С ДПС работим по темите, които касаят евроатлантическото мнозинство", повтори отново известната теза Атанасова. Но не успя да посочи една тема, по която ГЕРБ да има различие с ДПС в този парламент.

"Днес отново няма да се гледа бюджетът", обяви още Атанасова. 

"Искаме ясен ангажимент как процедираме оттук нататък. Днес ще покажем, че разглеждаме законопроекти не само на правителството, но и на депутати", добави тя.

Иначе от ГЕРБ нямали ултиматум в момента (въпреки отказа в момента да гледат бюджет и данъчни закони, докато министърът на здравеопазването не отмени уволнението на директора на "Пирогов" Валентин Димитров-бел. ред.), само призовавали за разум - много било лесно нещо да се счупи.

Атанасова заяви още, че самата тя преди дни в разговор с премиера Николай Денков получила неговото уверение, че шефът на "Пирогов" нямало да бъде махнат, имала писмена кореспонденция с министър-председателя. От своя страна премиерът по-рано каза, че не е поемал такъв ангажимент пред ГЕРБ.