Megadeth - една от основополагащите групи от "Голямата четворка" на траш метъла, с легендарен статут и милиони почитатели, идва за концерт на Арена София, Столичен Колодрум, на 15 юни. Организатор е Fest Team.

"Българското музикално лято 2024 започва да изглежда все по-атрактивно с включването на концерт от турнето Crush The World и в София", написаха вчера промоутърите.

Графикът в региона е добре запълнен - на 9 юни бандата е в Будапеща, а на 10-и - в Букурещ.

Запоследно Мегадейв и Ко бяха у нас сравнително скоро - през 2020 г. за представянето на страхотния LP - The Sick, The Dying… And The Dead!

Промяната оттогава е, че след 9-годишна вярна служба уникално слънчевият (Моля?! За Megadeth ли говорим?!) китарист Кико Лурейро слезе от тур буса... Причината, която и той, и Дейв изтъкват е, че сега семейството му има повече нужда от него... т.е. - не звучи никак добре.

Добрата новина е, че бразилецът Кико, който е зет във Финландия, е отделил време и енергия да подготви ледения скандинавец Teemu Mäntysaari за негова плавна смяна.

Билетите за концертав София вече са в продажба от днес - 9 декември, 11:00 ч, до 11 декември в 11:00 ч - на ticketstation.bg за членовете на фен клуба на бандата. Билетите за всички останали са в масова продажба от понеделник, 11 декември, в 11:00 ч на цени от 88 до 140 лв.

Както и повечето велики банди на днешно време, четиримата от Megadeth предлагат за най-големите фенове и възможност за лична среща с тях, снимки и участие в специална сесия, въпроси и отговори.

Цените на специалните MEET & GREET и Q&A VIP пакети не са обявени - повече инфо може да се намери на www.megadeth.com.

И като сме на вълна Crush - по името на турнето, нека си спомним това: