Ръководството на сдружението "Левски на левскарите" даде брифинг, на който официално поиска мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков да му прехвърли акциите си и да подаде оставка.

Запалянковците заявиха, че легендата на "сините" е във "финансова зависимост от компанията, която е спонсор на клуба", което пречи на развитието на "Левски". Сдружението ще придобие и миноритарния пакет от акции на Тръст "Синя България" - един от своите партньори, който е 10 процента.

От "Левски на левскарите" заявиха, че имат зад гърба си "няколко фирми и богати хора, които са готови да инвестират сериозно в клуба, но това ще стане само при оттеглянето на Сираков и промяна на настоящия начин на управление".

Те отказаха да ги назоват, това можело да стане само при наличието на фактическа ситуация на смяна на собствеността.

Председателят на сдружението Димитър Костадинов заяви, че компаниите и богатите хора биха инвестирали срещу миноритарни дялове от акциите на "Левски", както и срещу рекламни договори.

"Левски" на левскарите" бе създадено през миналата година, за да реализира старата идея акциите на клуба да се притежават от сдружение на запалянковците, което да излъчва президент, Управителен съвет и т.н. Такава е структурата в клубове като "Байерн" (Мюнхен), "Реал" (Мадрид), "Барселона" и т.н. То бе учреденно на "Герена", но напускането на Станимир Стоилов и разкола между част от публиката и управлението на Наско Сираков практически осуети революционния за нашия футбол модел.

На пресконференцията бе потвърдено, че Стоилов продължава да е член на УС на "Левски на Левскарите".

Димитър Костадинов изрази мнение, че рано или късно ще се стигне до протест, който може да ескалира. От сдружението възпирали най-крайните си членове и съмишленици, но това не можело да трае вечно.

Костадинов и неговите съмишленици отправиха доста критики към Сираков и основния спонсор. Те очакват отговори от вече насрочения брифинг на Наско Сираков и Даниел Боримиров тази седмица.

Днес стана ясно, че той ще бъде проведен в сряда, вместо в четвъртък.