Жена беше простреляна в сряда вечер в Русе. Сигналът е подаден от майката на жертвата след 20:00 ч.

Днес бе съобщено, че Яница Николова е пострадала от мъжа, с когото е имала връзка - тя самата е била контактна и по-късно е потвърдила същото. В салона са се разиграли сцени с насилие и принуда, преди да се стигне до стрелбата.

Докато дойдат полиция и Бърза помощ, близки са пристигнали и макар че студиото е било заключено, видели през прозорче, че жената лежи в безпомощно състояние, казаха днес от МВР и прокуратурата.

Освен с прострелни рани, жената е открита вързана с белезници. Оказана ѝ е помощ чак след като те са били свалени.

Рано тази сутрин от областната дирекция на МВР в града съобщиха, че извършителят е открит мъртъв в автомобил, като по всяка вероятност се е самоубил. Той е 46-годишен румънски гражданин - Й. М. Работната версия е, че се е самоубил, като се е задушил с газовете от колата.

Тежкият инцидент е от кв. „Възраждане“ в дунавския град. Жертвата е откарана веднага с линейка в болница, където е вкарана в операционната.

От Университетската болница "Канев", в която е настанена ранената, съобщиха за БТА, че се търси кръв за преливане. Всеки, който желае да дари и отговаря на условията, може да го направи, независимо от това дали кръвната му група отговаря на тази на пострадалата.

39-годишната маникюристка е сред известните професионалисти в бранша и се радва на много успехи.

Нападател и жертва са живеели на семейни начала. Двамата имат и две малолетни деца - на 10 и 11 г. До днес няма никакви подавани сигнали от пострадалата за домашно насилие или друго престъпление, подчертаха от прокуратурата. 

Деецът е неосъждан у нас. Имал е румънска присъда за трафик на хора и би трябвало да е предаден на съседната страна, за да я изтърпява.

Като причина за сегашната трагедия разследващите дефинираха "ревностен мотив". Освен една прострелна рана, жената има дори на пръв поглед и "наранявания в областта на лицето", което според прокурорите говори и за бой.

Мъжът я е заключил след стрелбата в ателието ѝ и е изхвърлил ключовете на пътя. До трупа на извършителя е намерен "Макаров" с липсващ един патрон в пълнителя. Една гилза от подобен патрон е открита до лежащата безпомощно жертва.

Разследването продължава. Разпитани са свидетели, назначени са експертизи.