Неволен технически гаф се превърна в повод Лили Иванова да направи своеобразно обяснение в любов към своята публика. Снощи бе първият й концерт за тази година в зала 1 на НДК, а тази вечер е вторият.

В първата вечер, след една от песните се оказа, че примата на българската поп музика няма звук в слушалката, а причината бе изтощен заряд, предава БТА в репортаж.

„Няма ли качествени български батерии? Трябва ли всичко да е от Китай?“, попита с усмивка тя, след което се обърна към изпълнената с почитатели до краен предел зала 1:

„И да знаете - вие сте най-силната батерия!“.

Началото на вечерта бе поставено с мелодията от първия голям хит на Лили Иванова - „Събота вечер“, записан преди точно 60 години (1963-та), след което тя запя „Студ“.

„Ще трябва луд огромен огън да изгорим в студенината“, се казва в песента по стиховете на Дамян Дамянов от албума „Тежка сватба“ (1989 г.). И с тези думи тя успя да стопли и сплоти четири хиляди души, още в първите минути след излизането й на сцената. 

Имаме привилегията да слушаме единствената българска певица-звезда на световно ниво, да усещаме силата й отблизо и да преживяваме магията на нейния глас, коментира пред БТА зрител в залата. 

За мен и моите музиканти този концерт е един голям празник, каза Лили Иванова. Последваха още 15 песни от различни периоди. От по-новите прозвуча само „Чуй душата ми“ (2021 г.), но за сметка на това, Лили Иванова представи съвсем нова песен по музика на Огнян Енев. „Някой друг като мен ли обича? И любовта предизвиква съдбата. Ние знаем живота оставя два белега върху тялото на времето“, се казва в текста на Мартин Карбовски.

Изненада бе и изпълнението на „Сълза“ („Нарисувай ми, художнико, сълза, от душата ми вземи боите..."). Баладата по текст на Надежда Захариева и музика на Александър Кипров е от албума „Готови ли сте за любов?“ (1995 г.) и почти не е пята по концерти.

Публиката ставаше на крака след почти всяко от изпълненията - „Огнище“, „Ако спра да обичам“, „Искам те“, „Покруса“, „Този свят е жена“, „Невероятно“. След „У дома“ Лили каза: „Доволна съм, след като вие сте тук, у дома. Това е по-важно“. На „Щурче“, „Детелини“, „Ветрове“ и „Панаири“ публиката остана права през цялото време, пеейки ведно със своята любимка.

Продължителните аплодисменти и викове „Още“ бяха възнаградени с едно почти 15-минутно „Камино“, в което със свои сола се изявиха музикантите от LI Orchestra – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка) и Росен Ватев (ударни, перкусии). През цялото време зад Лили бе и вокалното трио LaTiDa – беквокали.

След поредната доза от няколкоминутни аплаузи финалният акорд на вечерта бе поставен с „Последната ми дума ще е песен“ от песента „Присъда“.