Делян Пеевски, посочен вчера от Ахмед Доган като бъдещ съпредседател на ДПС заедно с Джевдет Чакъров, излезе с официално изявление рано тази сутрин. То е разпространено от пресцентъра на Движението.

"Трябва да бъдем при хората и да работим за тях! Имаме силата и отговорността да го направим", казва Пеевски, повтаряйки свои думи, изречени няколко пъти през миналата година.

В този дух е цялото послание на шефа на парламентарната група на ДПС, продължавайки линията на вчерашната декларация на Доган. В нея създателят и лидер заяви, че партията му "е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация", "има една критична граница, преминаването на която ни превръща в друго политическо качество" и т.н.

"Последните 6 месеца направихме много за това в парламента и в местната власт, но имаме още много, много работа. Всеки ден, а не от избори на избори. Защото хората са мъдри и имат безпогрешни сетива за политиците си. И техните очаквания и изисквания към нас са да бъдем до тях. И ние трябва да бъдем. ДПС е партия с мисия", казва Делян Пеевски.

И завършва така:

"Защото най-хубавото предстои. Но за него трябва да се работи. И аз няма да се отклоня от тази отговорност. Вярвам във вас и нашата разумна сила да го направим заедно."

Цялото изявление на Делян Пеевски, вижте в линка по-долу.