Бившият борец Пламен Пенев, който почина при мистериозни обстоятества след полицейската гонка в Стара Загора, преди време е бил принудително настаняван в психиатрия. Това заявява днес неговият работодател, цитиран от Нова тв и БГНЕС.

След изнесените данни от полицията за фаталното преследване вечерта на 30 декември, близките на мъжа обявиха пред Нова тв, че той изобщо не е бил агресивен, а е психически лабилен

Мъжът е работил като вулканизатор в рудник „Трояново” на Мини Марица Изток. По сигнал на неговите колеги в края на 2022 г. е откаран принудително в болницата за психични заболявания в Раднево заради неадекватно поведение, допълва днес агенцията.

От управата на рудника твърдят пред БГНЕС, че тогава са правили опит да разговарят с близките му, но те отказали да повярват, че той има проблеми.

По-рано днес "Капитал" цитира части от съдебно-медицинска експертиза, която според медията гласи, че човекът е починал вследствие на задушаване от това, че са го натиснали петима полицаи. Това става, след като - както се вижда на видео - го измъкват насила и с агресия от колата му.

Медията поставя и въпроса - че полицаите са абсолютно неподготвени да реагират, когато става въпрос за психичноболни.