България още не е изпратила обещаните на Украйна БТР-и. Това стана ясно на заседанието на парламентарната комисия по отбрана. 

Министърът на отбраната Тодор Тагарев каза, че вече е ясна логистичната част, но въпросът е кой ще плати тази процедура.

"Вече е ясно кой къде ще ги товари, къде ще ходят. Това си е пак една много сериозна логистична операция.

Знаем и сумата, която е необходима. Би била поносима за нашия бюджет, но първо пробваме варианта в този формат "Рамщайн" - дали някой друг наш съюзник няма да каже: а, това е много хубава идея, аз ще платя транспорта.

Нали - ако няма такъв желаещ, ще търсим други варианти, ще търсим финансиране. Ако е необходимо, ще се обърнем и към вас", обяви военнитя министър, цитиран от БНР.

„Вече не се интересувам от въпроса за оставането ми на поста военен министър. Ще видим какво ще стане”.

Това пък каза пред медиите министър Тагарев преди изслушването в ресорната парламентарна комисия.

Той изтъкна, че има изключително сериозни задачи за довършване, като акцентира върху провеждания стратегически преглед, срещите на министрите на ЕС и на НАТО, както и няколко международни пътувания.

Министърът заяви, че е доволен от посещението си в САЩ от последните дни и добави, че е обсъждал с официалните лица там общи проблеми в сферата на сигурността. "Говорихме си също така за ускорено изграждане на този регионален хъб за поддръжка и ремонт на машините "Страйкър" на наша територия", каза Тагарев пред Нова тв.