Българските тенисисти научиха съперниците си в първия кръг на основните схеми при юношите и девойките на "Аустрелиън оупън". Тази година страната ни участва с рекорден брой състезатели при подрастващите - седем.

Надпреварата започва на 20 януари и продължава седмица.

При юношите ще бъдем представени от Александър Василев, Иван Иванов и Анас Маздрашки. При девойките в основната схема ще играят Ива Иванова, Елизара Янева, Росица Денчева и Йоана Константинова.

Василев ще играе срещу №4 в схемата Реи Сакамото от Япония.

Иван Иванов стартира срещу Енцо де Фрейтас от Бразилия.

Квалификантът Анас Маздрашки ще мери сили с друг тенисист, преминал през пресявките - Андреа де Марки от Италия.

Поставената под №16 при девойките Ива Иванова излиза срещу Лаура Брункел от Дания.

Елизара Янева ще спори срещу Джой де Зеув от Нидерландия.

А Росица Денчева - срещу Кейт Фейки от САЩ.

Съперничка на Йоана Константинова е Емили Сарц-Лунде от Норвегия.

Треньор на родните таланти за турнирите в Австралия от страна на БФТ е Серафим Грозев.

Иван Иванов тренира с Андрей Рубльов 

Иван Иванов направи тренировка с петия в световната ранглиста Андрей Рубльов. След това Иванов изгледа от ложата на Рубльов победата му над Кристофър Юбенкс. А днес руснакът премина изненадващо лесно през американеца Себастиан Корда - 6:2, 7:6(6), 6:4 за точно 2 часа.

За Рубльов следва по-сериозно препятствие - Алекс де Минор.

Шампионът на "София оупън" излиза срещу Новак Джокович на осминафинал

Адриан Манарино се класира едва за втори път в кариерата си осминафинал на Откритото първенство на Австралия.

35-годишният французин, който през последните 12 месеца се радва на най-добрите резултати в цялата си кариера, отстрани американеца Бен Шелтън след 7:6(4), 1:6, 6:7(2), 6:3, 6:4. Мачът продължи 4 часа и 51 минути, а за Манарино, който в края на миналата година спечели турнира в София, това бе трета поредна петсетова победа в Мелбърн.

Въпреки огромния брой часове, прекарани на корта, Манарино бе много по-свеж в края на мача от 21-годишния Шелтън и с обрат от 1:2 сета успя да го изхвърли от надпреварата. Манарино си осигури мач с шампиона и световен №1 Новак Джокович.

За разлика от вчера, днес големи изненади нямаше. Нямаше и толкова много дълги 5-сетови битки. 

Джокович надигра с 6:3, 6:3, 7:6(2) аржентинеца Мартин Ечевери и записа най-лесния си успех от началото на надпреварата. 

Без проблеми напред продължават Яник Синер и Стефанос Циципас. Те също записаха трисетови победи. Същото се отнася за Коко Гоф и Арина Сабаленка при дамите - те прескочиха с успехи с по 2 сета.

Григор Димитров ще играе в събота в удобно за гледане време

Григор Димитров ще излезе на корта срещу Нуно Боржеш (Португалия) в събота сутринта. Срещата между българина и португалеца в спор за попадане във втората седмица на турнира ще се проведе на "Киа Арена" и четвърти по програма.

Преди него има два мача при жените на сингъл и един на смесени двойки.

Най-ранният час, в който може да започне двубоят, е 6:30 българско време, но почти сигурно няма да стартира преди 8:00 ч.

До момента Димитров и Боржеш не са играли помежду си.