Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов откри сходство между скандала, свързан с апартамента на бившия заместник-председател на партията Цветан Цветанов, и случая с продажбата на имоти на улица "Чаталджа" от Асен Василев и Даниел Лорер.

Пред журналисти днес той се възмути, че медиите не обръщат същото внимание, което бе отделено на "Апартаментгейт" преди години.

"Надявам се многоуважаемите медии, все пак гледам телевизия и се информирам от нея, в подобни проблематики - то бяха живи, умрели, през експерти, па имоти, па снимки, па асансьори, с часове и седмици. Сега вашият въпрос увисва във въздуха, защото това не съм го видял никъде. След като за всички тези национални медии това не е тема", коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ, който от години има навика да дава насоки на медиите как да си вършат работата, счита, че журналистите неглижират случая.

"Помните ли тези живи връзки от имота на Цветанов с колко струва, как струва, експерти? Аз ги помня, защото грешно тогава освободих Цветанов. Ако знаех, че вие по този начин ще неглижирате подобни проблеми, защо щях да си причинявам това на партията, дето се вика - дясната си ръка да освободя", добави той.

Според бившият премиер имало налице "една видна корупционна схема" в спортното министерство, но "нито един коментар за това министерство". По случая обаче има задържан с подкуп и досъдебно производство тече.