"Няма как юристката на русенската психиатрия, с 2-3 години юридически стаж, да я сложите на стола на Живко Сталев".

Това каза пред БНТ Татяна Дончева, лидерка на "Движение 21". Така тя коментира факта, че Десислава Атанасова бе избрана и вече се закле като член на Конституционния съд.

"Иска се изключително висока юридическа ескпертиза. Това е абсолютно скандализиране на юридическата общност. Изберете си политически избори за хирургията на "Пирогов" и ги пратете да оперират хора. Или в операционната зала на АЕЦ. Направете исторически компромис с хирургията на "Пирогов", с АЕЦ "Козлодуй", с ръководствто на въздушното движение. Едни откровени самоубийци и тъпаци, които са игнорирали функциите на държавните органи", коментира буквално Дончева.

И допълни:

"Десислава Атанасова не е в състояние да разбере, четейки решенията на Конституционния съд, още по-малко да ги измисли и напише. Това е един изключитлено лош прецедент. Това са не просто компромиси, това са безпринципни действия".

Според Дончева изборът на Атанас Атанасов за шеф на парамента е "в царството на слепите ще търсим еднооки за царе". Тя изтъкна, че парламентът е имал достолепни председатетли като Йордан Соколов, Любен Корнезов, Гиньо Ганев...

"Президентството не е света вода ненапита. Служебните правителства на Румен Радев убедиха обществото, че твоите крадци с нищо не са по-различни от бойковите крадци", каза още Дончева.

Според нея, ако е имало желание за президентска република, то вече се загубило. Дончева припомни казусите с т.нар. "път на копринката", договора с "Боташ", появили се по време на служебните правителства.

"Започнаха с едни сделки. Започна и да се говори. Защо ще вземете една другарка от международен отдел на партия и ще я направите шеф на структуроопределящо предприятие, да сключва договори за милиарди?!"

Това каза Дончева, очевидно имайки предвид назначението на Деница Златева за шеф на "Булгаргаз". Според нея президентски проект няма да има.

"Пеевски в момента се бори да мине през конференцията на ДПС. Може да купи партийния актив, но да спечели обичта на хора, които имат кауза, спомен, история - те няма да приемат подобно назначение. Доган е изправен пред тежка ситуация", каза още Дончева за процесите в управлението на движението.

По казуса с имотната сделка, в която са замесени имената на Асен Василев и Даниел Лорер, тя коментира, че двамата създават впечатление, че има какво да крият.