Премиерът Николай Денков коментира размяната на реплики между председателя на ДПС Делян Пеевски и президента Румен Радев. Премиерът изтъкна, че още преди няколко месеца е заявил, че в службите има "сляпо петно" по отношение на корупцията. Тогава обаче не е получил подкрепа от президентството, а само от "Продължаваме промяната-Демократична България". Така Денков коментира думите на президента, че всички корупционни данни трябва да бъдат разследвани.

Преди време Денков поиска да бъде сменен шефа на ДАНС Пламен Тончев, но президентът отказа.

Още от първите дни, в които "Продължаваме промяната-Демократична България" влязоха в политиката заедно, поставихме въпроса за това, че всички сигнали и слухове, стига да има достатъчно основания, трябва да бъдат разследвани, заяви Денков.

По думите му тези разследвания трябва да приключат с краен резултат, а където има нарушения на закона - със съответните присъди.

"Така че от тази гледна точка аз лично и моите колеги винаги сме подкрепяли всеки един призив да бъдат разчистени всякакви такива съмнения. В това отношение, след като са били казани за едни политически партии и една институция, защо да не бъдат казани и за другите. Тук трябва да се изсветли всичко, което все още остава неизяснено", посочи Денков.

По отношение на коментарите на президента министър-председателят отбеляза:

"Преди няколко месеца ясно казах, че в службите виждам "сляпо петно" по отношение на корупцията. Тогава получих подкрепа единствено и само от ПП-ДБ", припомни премиерът и изрази надежда всички други да подкрепят възможността ефективно, в сравнително кратки срокове и с крайни резултати, да бъдат проведени тези разследвания и истината да излезе наяве.

Всичко друго според Денков е само слухове и твърдения, които, когато останат недоказани, имат само един резултат - да сриват институциите.

"Между другото, президентството го прави това нещо от доста време", каза премиерът.

В отговор на въпрос готов ли е анализът на работата на министрите във връзка с ротацията Николай Денков коментира, че във всяко министерство изпълнението на програмата на правителството е на много добро ниво.

"Дали ще бъдат сменени министри, зависи от разговори, които още не сме провели, когато има краен резултат, тогава ще бъдете информирани", заяви той.

Премиерът каза, че докато работи този Министерски съвет, той трябва да работи като един екип.