На 23 февруари ще бъде учредена асоциация на треньорите по футбол в България. Към момента липсва организация, която да защитава правата на специалистите и това е една от ѝ основните цели. Треньорите са постоянни изкупителни жертви и рядко изкарват цял сезон в един клуб, не липсват и трудово-правни спорове.

За председател ще бъде предложен Стефан Грозданов, бивш треньор на отбори като "Хебър" (Пазарджик), "Левски" (Кюстендил), "Спартак" (Варна), "Левски" (София), "Локомотив" (София), работил е и в Кипър.

Асоциацията вече започна и дейност - днес четирима специалисти се срещнаха със спортния министър Красен Кралев. 
Освен Грозданов на разговора присъстваха Велислав Вуцов, Антон Велков и Венцислав Арсов. С Кралев бе обсъден и въпроса с подготовката на младите кадри в професията - друга основна цел на асоциацията.

„Българският спорт има нужда хората, които са запознати с проблемите му, да обединят своя опит. Вие имате моята подкрепа, но е много важно вашите знания да бъдат използвани максимално рационално. За да имаме отново успехи трябва да градим качествени кадри, които да се развиват и да мотивират подрастващите към системни занимания със спорт“, каза министър Кралев на срещата. 

Учредителите на асоциацията поеха ангажимент пред министър Кралев да участват в обучението на специалистите, които ще провеждат третия част по физическо възпитание, след като влязат в сила промените в закона за средното образование, и дори сами да водят занимания в училищата, за да повишат интереса на децата към футболната игра. 

Подобни асоциации вече функционират в редица европейски държави като Италия, Португалия, Хърватия, Гърция и др.