Ако изборите бяха днес и „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ се явяват отделно, дясното обединение би имало минимална преднина пред партията на Кирил Петков и Асен Василев. Това показва неоповестено изследване на „Алфа Рисърч“, с което Клуб Z разполага. То вероятно е правено за вътрешнопартийна употреба и затова не е разгласено.

Първа политическа сила с 23,1 процента от твърдо гласуващите отново би била ГЕРБ. „Възраждане“ ще е втора в парламента – 12,5%, но в случай, че ПП и ДБ се явят заедно - второто място отново ще е тяхно.

Третото остава за БСП – 9,5%. Изследването показва, че при отделно явяване ДБ би събрала 9,6% от гласовете на твърдо решилите да гласуват, а ПП – 9,4 на сто.

Следва ДПС – 7,7 на сто, а в парламента отново би намерила място и ИТН – 5,3 процента.

Изследването е проведено по поръчка на една от политическите партии, които участват в управлението, през първата половина на януари, като реално работата на терен е обхванала едновременно периода преди избухването на имотния скандал „Чаталджа“, в който бяха замесени Асен Василев и Даниел Лорер, и седмицата след разгръщането му.

Бойко Борисов остава първи по одобрение сред политическите лидери на т.нар. (не)коалиция. Той получава 22,6 на сто от положителния вот на избирателите, а отрицателно отношение изразяват 50,4 процента от анкетираните.

Както и при партийните предпочитания, второто място сред лидерите е за Христо Иванов, а не за съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев. Иванов получава доверието на 14,9 процента от избирателите, а отрицателното отношение към него е най-ниското – 47 на сто. Одобрението към Асен Василев е 13,4 на сто, неодобрението – 57,4%. Положително отношение към Кирил Петков изразяват 12,3 процента от избирателите, не го харесват 60,4 на сто.