Очакваният с огромен интерес боксов мач в тежка категория между Тайсън Фюри и украинеца Олександър Усик бе отложен, официално съобщи щабът на британеца, цитиран от Би Би Си. Циганския крал е получил тежка аркада по време на спаринг в Саудитска Арабия.

На 17 февруари в Рияд двамата трябваше да излъчат абсолютния световен шампион, носител на всички най-важни пояси в дивизията, като Усик притежава четири, а Фюри - един.

Нова дата няма. На този етап отлагането не се счита за окончателен провал, но липсва и яснота, тъй като още не се знае колко време ще се възстановява Тайсън Фюри, пък и след това отново трябва да навлезе във форма.

Той показа снимка на аркадата в Инстаграм. Раната се нуждаела от "спешна медицинска намеса" и от "много шевове", посочи щабът на англичанина.

"Напълно отчаян съм, след като се готвих толкова дълго за боя и бях в суперформа. Чувствам се зле заради всички, които са разочаровани", коментира той. 

След това увери, че ще направи всичко възможно да се възстанови бързо и "да работи" за това да има нова дата, тъй като "2024-а е магистрална година за тима на Циганския крал". Закани се отново на опонента си, който щял да бъде в "голяма опасност", ако мачът би се провел на 17 февруари. Заради отличното си състояние.

На този етап Усик не е коментирал. Преди дни той заяви пред украински медии, че също се чувства отлично и е сигурен в победата, тъй като вярва, че е по-добрият боксьор. По думите му "Фюри се страхува".

Според Би Би Си, не е изключено Усик да си намери нов съперник, ако не получи уверение за скорошна нова дата. Той може да бъде измежду хърватина Филип Хъргович (официален претендент на IBF), Антъни Джошуа, Франсис Нгану... Последните двама ще имат сблъсък на 8 март в Саудитска Арабия. Планираше се победителят от този мач да срещне новия властелин при най-тежките. Този план сега може и да не се осъществи.