Боксовият мач за всички титли в тежка категория между Олександър Усик и Тайсън Фюри е пренасрочен за 18 май, съобщиха организаторите от Саудитска Арабия, като мястото не се променя - столицата Рияд.

В петък дългоочакваният сблъсък беше отложен - трябваше да се играе на 17 февруари, тъй като британецът получи тежка аркада над дясното си око по време на спаринг.

Тръгнаха спекулации дали изобщо ще се случи, тъй като доста трудно беше договорен, като намесата на саудитците (с несметните им пари) се оказа решаваща.

Последва обаче бърза реакция, а след като раната на Фюри беше зашита с над 10 шева, лекарите дадоха прогнози и бързо бе насрочена нова дата.

Усик пожела на съперника си бързо възстановяване и обяви, че "готов да го срещне по всяко време и навсякъде". Неговият мениджър Егис Климас обаче се усъмни в начина, по който травмата е получена. Дори допусна саркастично, че Циганския крал бил ударен с тиган, сам си го поискал, за да избяга от битката.

"Егис, никога повече не ме наричай страхливец, реагира Фюри с видео в социалните мрежи. - Никога в живота си не съм се плашил от човек."

Така, поне за момента, интригата остава - отново ще имаме абсолютен световен шампион в тежка категория на професионалния бокс. Това означава носител на всички пояси на легитимните федерации - общо четири.

Това не се е случвало от 1999 г., когато Ленъкс Луис победи Ивендър Холифийлд. Украинецът Усик притежава три титли (четири колана), а Фюри - една.

А на 8 март Саудитска Арабия ще приема и мача между Антъни Джошуа и Франсис Нгану. Планира се победителят да излезе срещу новия голям шампион, но на този етап това е само хипотеза, тъй като след битката на 18 май може да се стигне реванш.