Юлиан Вергов ще има главна роля в новия шести сезон на сериала „Под прикритие“, обявиха от БНТ днес на медийно събитие, съобщава БТА.. В продукцията ще участват също и двама от досегашните актьори – Мариан Вълев и Михаил Билалов.

„За мен е удоволствие да дочакам този сезон след осем години мълчание“, каза Билалов.

„Благодаря за възможността да работим за този така наречен феномен „Под прикритие“. Винаги съм приемал „Под прикритие“ за нещо много повече от сериал“, добави Вълев. 

„Ще има добър баланс между полицията и престъпността. Ако няма справедливост в живота, поне да има справедливост на екрана“. Това каза Ваня Николова, сценарист. Ще видим нови герои и нови лица, ще видим стари и познати лица, допълни тя.

„Под прикритие“ макар и сериал, и фикция, в този смисъл, винаги има една обществена мисия – да показва това,  което се случва под повърхността в България, в последните години. Това, което се случва там, не е станало по-тихо и по-спокойно, а напротив – много по-бурно, добави Слави Ангелов. Той е консултант на сериала от първия му сезон досега.

„По някакво стечение на съдбата, за което съм благодарен, съм режисьор на голяма част от епизодите на досегашните пет сезона. И съм изключително благодарен, че получих покана за този шести сезон. Това е може би единственият проект, към който бих се върнал – защото изпитвам страхотен сантимент и на него дължа голяма част от успешната си кариера“, каза режисьорът Виктор Божинов.

„Така, както се ситуира продукцията, дава няколко гаранции – за драматургично качество и за един мащаб, който ще е малко по-различен. Всъщност това е хубавото на шестия сезон – че той ще бъде по-различен – и географски, и всякак. Освен в София и околностите, ще снимаме по Българското Черноморие, във Франкфурт и в Малта“, обяви Божинов.

Снимките ще започнат най-вероятно през август, а премиерата е догодина. Предвиден е и епизод, който ще разкаже историята преди това, съобщи генералният директор на БНТ Емил Кошлуков. Той благодари на управителния съвет на телевизията.

„С тях заедно взехме това решение. Не беше лесно да осигурим възможностите и бюджетите, да създадем организацията. Радвам се, че ръководството на БНТ успя да продължи този сериал“, каза още той.

От БНТ обявиха също, че сериалът вече е продаден на HBO и предстои излъчване на всичките предишни сезони. Димитър Митовски съобщи, че досега „Под прикритие“ е излъчван в над 180 територии по света.