Столичният кмет Васил Терзиев се е разбрал на среща с ръководството на СДВР за допълнителни мерки за пътната безопасност около училищата и детските градини. И не само...

Това става ясно от пост на Терзиев във фейсбук, след като се е видял с директора на столичната полиция Любомир Николов, със зам.-кмета по транспорта Илиян Павлов и др.

Сред набелязаните мерки има пасивни като "полегнали полиицаи" преди пешеходните пътеки, повдигнати кръстовища, допълнителна светлинна сигнализация и пр.

От думите му обаче става ясно, че полицията е обещала и завишаване на видеоконтрола за скоростта - стационарен и чрез подвижни камери.

Градоначалникът споменава Околовръстния път, бул. „Сливница“, бул. „Черни Връх“, ул. „Цар Борис III“ в частта към кв. „Княжево“, бул.“България“, бул. „Цариградско шосе“ и др., на които ще има нови стационарни камери.

Допълнително на територията на общината всеки ден вече работят между 8 и 12 екипа на КАТ с мобилни камери за скорост, така наречените триноги, които Столичната община дари на МВР през последните години, казва още кметът на столицата.

Ето и фейсбук поста на Терзиев: