"Ако някой ни заплашва с предсрочни избори - ние не се плашим. Ако ще играем на червени линии - никога няма да се наведем".

Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по повод думите на Бойко Борисов, че ГЕРБ-СДС няма да отстъпят Външно министерство на "Продължаваме промяната-Демократична България".

Борисов дори заговори за избори 2 в 1 - извънредни парламентарни, заедно с европейските през юни.

"Да се заплашва с избори "две в едно", защото не може да се съвмести един отбор, който вече работи, и някакви хора почват да чертаят линии за избори - това за мен е не само липса на държавническо поведение, но и някакъв тип егоизъм, който в този момент е абсолютно непродуктивен в разгововорите. Защо трябва да си говорим за червени линии, когато има един работещ отбор", коментира Петков.

И допълни:

"От наша гледна точка този тип червени линии няма да проработят. Ние никога не сме се навеждали, ако някой ни заплашва с нещо".

Петков допълни, че на ГЕРБ се дава възможност да има "най-високия пост в държавата - премиерския".

"За да има баланс в тази чувствителна структура, в която управляваме, трябва да има и втори глас към външния свят. Ако нямаме глас и излаз към външната политика, ще има асиметрия, която прави нестабилна структурата", каза още Петков.

И допълни:

"Не се плашим от предсрочни избори."

Според Петков ГЕРБ все още не могат да приемат, че са изгубили София и той заяви, че приема и разбира това.