Григор Димитров е на полуфинал на турнира от ATP 250 в зала в Марсилия с награден фонд 724 хиляди евро. Той се наложи с 6:3, 7:6(3) над французина Артур Риндеркнеш, номер 94 в световната ранглиста.

Така от три надпревари, в които участва от началото на годината досега, най-добрият ни тенисист достига във втори до топ 4. Той бе на тази фаза в Бризбейн, а след това спечели трофея. Единствено на "Аустрелиън оупън" отпадна по-рано.

В събота излиза срещу Карен Хачанов. Руснакът, номер 3 в схемата, елиминира китаеца Чжан Чжъчжън с 6:4, 6:1.

Григор има три успеха в трите си срещи с 27-годишния руснак, 18-и в световната ранглиста. За последно двамата спориха на "Мастърс 1000" в Шанхай през октомври и Димитров спечели в две сета. 

Срещу Риндеркнеш биввшият №3 в света направи пробив за 3:1 в първия сет, след което не изпусна инициативата и поведе в общия резултат.

Втората част започна значително по-оспорвано, а Димитров пропусна две точки за пробив при 2:2. Стигна се до тайбрек, в който първата ни ракета поведе с 3:0 и приключи двубоя при 7:3 от втория си мачбол след близо час и половина. 

В другия полуфинал един срещу друг ще играят шампионът от миналия сезон Хуберт Хуркач и Юго Юмбер (Франция). Полякът, който е поставен под номер 1 в основната схема, се наложи с 6:3, 6:4 срещу чеха Томаш Махач. Юмбер отстрани испанеца Алехандро Давидович Фокина с 6:1, 6:4.